ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ




Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΤΕ.....

Άγιος Μητροφάνης Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐας και Ιωάννης οι γιοι του, Μαρία η νύφη του και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες
πηγή εδώ

Κάποιοι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι τελείως άγνωστοι σε εμάς αλλά γνωστοί στο Θεό! Πολλές φορές ακούμε για Αγίους που δεν τους ξέρουμε αλλά πιο πολύ εντυπωσιαζόμαστε όταν ακούμε για αγίους που έζησαν και αγίασαν σε τόπους μακρινούς και σε τόπους που γενικά δεν είναι Χριστιανικοί!  Τέτοι άγιοι είναι οι κινέζοι άγιοι που γιορτάζουν σήμερα! Γι αυτό και αναδημοσιεύουμε από το http://www.saint.gr/2010/6/11/827/saint.aspx  το Συναξάρι τους ως μια ακόμα αφορμή δοξολογίας του αγίου Θεού!

Βιογραφία

   Στη δύση του 19ου αιώνα μ.Χ., στη Κίνα, αναπτύσσεται το κίνημα των Μπόξερ που αποτελούταν από ξενόφοβους συντηρητικούς αριστοκράτες που εναντιώνονταν σε οτιδήποτε νέο και εκσυγχρονιστικό. Οι Μπόξερ, έπνιγαν στο αίμα κάθε αντίδραση και ζητούσαν την έξωση όλων των ξένων που ζούσαν στην Κίνα, στους οποίους κατά την γνώμη τους οφειλόταν κάθε κακό που συνέβη σ' αυτή.
   Οι χριστιανοί έχουν την πρώτη και κύρια θέση στο διωγμό που επέβαλαν οι Μπόξερ. Στις 11 Ιουνίου του 1900 μ.Χ., στο Πεκίνο, μια πομπή με Μπόξερ, ξεκίνησε με αναμμένους δαυλούς, υψώνοντας στα χέρια τα είδωλα των πατροπαράδοτων θεών της κινέζικης φυλής και κρατώντας θυμιατήρια για να τους θυμιάσουν οι χριστιανοί, αρνούμενοι την «ξενόφερτη» πίστη τους. Η πίεση ήταν αφόρητη και τα μαρτύρια των χριστιανών φρικτά. Πολλοί δυστυχώς κάμφθηκαν και έκαιγαν θυμίαμα για να σώσουν τη ζωή τους. Άλλοι όμως ομολογούσαν θαρραλέα την πίστη τους στο Χριστό.

  Ανάμεσα στους τελευταίους ήταν και ο Άγιος Μητροφάνης Τσι-Σούνγκ, ο πρώτος Κινέζος ορθόδοξος ιερέας που είχε χειροτονηθεί από τον άγιο Νικόλαο της Ιαπωνίας. Στην αρχή, οι Μπόξερ άρχισαν να τον χτυπούν βάναυσα με γροθιές στο στήθος. Έσφαξαν μπροστά στα μάτια του την πρεσβυτέρα του Τατιανή και τον 23χρονο γιο της Ησαΐα, ενώ έκοψαν τη μύτη, τα αυτιά και τα δάκτυλα των ποδιών του μικρότερου γιού του, Ιωάννη. Τέλος εκτέλεσαν και τον Άγιο Μητροφάνη.

   Λίγο αργότερα, έφτασε στον τόπο του μαρτυρίου και η νύφη του Μητροφάνη, Μαρία, μνηστή του μάρτυρα πια Ησαΐα, 19 ετών, επιθυμώντας να πεθάνει με την οικογένεια του μνηστήρα της. Οι Μπόξερ, αφού την βασάνισαν την σκότωσαν και αυτή.

   Από τους περίπου χίλιους της ενορίας του Πεκίνου, οι τριακόσιοι χάθηκαν στα αιματηρά γεγονότα της 11ης Ιουνίου 1900 μ.Χ., εκ των οποίων 222 έλαβαν το στέφανο του μαρτυρίου.


..........ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ ΕΔΩ



Από μουσουλμάνος, χριστιανός και από ζωντανός …νεκρός. Αυτή ήταν η τιμωρία που του επεφύλαξαν φανατικοί μουσουλμάνοι στην Τυνησία, επειδή επέλεξε να αλλάξει θρησκεία.

Ο δήμιος, έκοβε επί δύο λεπτά το κεφάλι του νεοβαπτιζόμενου χριστιανού για να τον τιμωρήσει επειδή γύρισε την πλάτη στον Αλάχ. Σα να μην έφτανε αυτό, μόλις τελικά κατάφερε να κόψει το κεφάλι του, το πήρε σαν τρόπαιο στα χέρια του και πανηγύριζε.

Το φρικιαστικό βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση και έκανε μέχρι και τον παρουσιαστή έξαλλο ο οποίος ούρλιαζε και αναρωτιόταν αν είναι δυνατόν να είναι αυτό το Ισλάμ. Δυστυχώς, είναι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...